Literatūra
„Perskaitymai“: Marčėną prisimenant, įsimintini skaitiniai ir kokių knygų laukti vasarą
Knygų TOP10: „Lolita“, detektyvai ir įsimintini atradimai
Ką skaityti ir žiūrėti: Ernaux, Kmita, Bolano, serialas pagal Nesbo knygą ir kitos rekomendacijos
Knygų TOP6: kokius naujus lietuvių ir užsienio autorių kriminalinius romanus pasirinkti?
TOP 11: kokias naujas verstines knygas pasirinkti?
Lietuvių rašytojų knygų TOP: pramoga, poezija, žinių šaltinis ir įkvepianti literatūra
15min iš Frankfurto knygų mugės: knygų rinka keičiasi
Poetiška kelionė į Farerus Siri Ranva Hjelm Jacobsen knygoje „Sala“: pokalbis su vertėja
Knygų sezonas prasideda: rekomendacijos, laukiami kūriniai, būsimi renginiai ir grįžtantis Gavelis
Knygų TOP10: detektyvai, gilios istorijos, vaizduotės šėlsmas
TOP11 knygų vasarai: įtraukiantys trileriai ir fantastinė literatūra
Sara Poisson: „Didžiuma mano naujausios knygos tekstų sukasi apie vieną kvadratinį kilometrą Vilniuje“
TOP 6: kokias knygas rinktis vasarai atėjus?
Alvydas Šlepikas: „Geriau jau mano knyga būtų neaktuali“
TOP10: knygos pramogai, istorijos pažinimui ir apmąstymams
„Rašytnamis“. Poetė Lina Buividavičiūtė: „Esu bailus zuikis, kuris išdrįsta“
„Perskaitymai“: Olgos Ravn „Vaško lėlės“ pasakojimas apie raganų deginimus ir nauja Sally Rooney knyga
KALBOS RIBOS. Kūrybinis rašymas: kaip rašyti efektyviai?
KALBOS RIBOS. Lietuvos literatūros eksportas: ką apie mus žino pasaulis?
KALBOS RIBOS. Kuo pulsuoja šiuolaikinė lietuvių literatūra?
KALBOS RIBOS. Literatūra ir kapitalizmas: kaip literatūra egzistuoja šiuolaikinio kapitalizmo sąlygomis?
GYVENIMO KNYGOS. Kotryna Zylė: siaubo istorijos, įsimintinos knygos ir mįslė dėl pavardės
Nuo tradicijos iki eksperimentinių formų: kuo pasižymėjo lietuviška ir verstinė poezija 2024?
Knygų leidėjas Juozas Žitkauskas – apie bestselerius, nekomercinę literatūrą ir rudens naujienas
Daugiau
Literatūra | Video | 15min.lt